Szélvédő kőfelverődés javítás és a ragasztó sűrűsége

Szeretném tisztázni, hogy szélvédőjavítás esetén a ragasztó sűrűsége határozza meg mire való, tehát a híg ragasztó való a csillag alakú kavicsfelverődés javítására, és a sűrű, vagy legsűrűbb „méz sűrűségű” a fedésére.

Na mármost ha valaki megpróbálja belepréselni a legsűrűbb fedő ragasztót egy átlagos sérülésbe, az nyilván nem fog elfolyni benne, tehát nem erre készített ragasztót próbál elpréselni 4000.-ért.
A szélvédő Klinika telephelyein a megfelelő sűrűségű ragasztóval javítjuk a sérülést, és fedjük a kőfelverődést.
Ennek nagyon egyszerű oka van.
Mi nem verjük át az ügyfeleket azzal, hogy a nem megfelelő ragasztóval bohóckodunk, csak azért, mert nyilván nem lesz megfelelő a javítás. Az erre  kifejlesztett ragasztót viszont nem 15.000.-ért adjuk, csak azért hogy jól lehúzzuk a laikusokat.
Nem az ügyfél dönti el a pénztárcájához mérten milyen lesz a javítás, hanem az, aki „ért hozzá”.

Ez a gyakorlat már sok éve megfigyelhető Pest megyében, de más városokban is, viszont szinte kivétel nélkül az Amerikai ragasztóhoz köthető vállalkozásoknál. Ami bizonyíthatóan olyan gyenge minőségű, hogy 1 – 2 év alatt elszíneződik és kiesik a javítás helyéről. Például ez figyelhető meg a korábbi cikkeimben is megemlített „vállalkozásoknál„, akikkel jelenleg is perben állok. „Piacvezető” ragasztónak mondják azt a „gyantát”, de persze ez sem igaz, csak jól hangzik. Minden magára adó szélvédős pontosan tudja, hogy ez egy minősíthetetlenül gyenge ragasztó és ráadásul aranyáron adja a forgalmazó Palkó, mert semmi sem elég….
„Szakszerű és olcsó” A pofám leszakad.
Azt tanácsolom, hogy aki ilyen árképzéssel dolgozó szélvédő javítóval találkozik, kérdezze már meg mitől szakszerű és olcsó?!
Miért ír 1. 2. 3. sűrűségű ragasztót, ha az 1. az fedő ragasztó, 2. repedéshez való közepes sűrűségű és a 3. számú leghígabb való a sérülések feltöltéséhez. Ráadásul kb. egy árban vannak, tehát abszolúte semmi sem igazolja az árkülönbséget.
Ezzel visszaél az ügyfelek hozzá nem értésével, így nyilvánvalóan ijedtségében a legdrágább javítást fogja választani egy laikus.

Best Online Kft.
„Természetesen mindig az ügyfél választ”
Az az ügyfél, akinek fogalma sincs a szélvédő javításról!
Na ezt már a törvény is bünteti! Best Online Kft…

A forgalmazó B. Pál itt magyarázkodik a cikkemben megfogalmazott kritikákra, hogy miért javít indokolatlanul magas áron. De még mindig nem tudni a fűthető szélvédőn miért 12.700.-, vagy a solar üvegen miért 31.750.- egy javítás,a 2 év alatt besárguló, teljesen elöregedő ragasztójával. Elárulom.
Pál kb. 40.000.- ért árul egy 30 ml-es tubus ragasztót, pedig átlag 180.000.- + vám a LITERES kiszerelés!
Azt is elárulom azoknak, akik ezt a „gyantát” veszik és használják, hogy a Bohle sárgulásbiztos, többfunkciós ragasztója Br. 18.000.- 100 ml és 8 év tapasztalata alapján kijelenthetem, hogy tízszer olcsóbb, mégis tízszer többet ér az Amerikainál!

Nem mellesleg B. Pálnak van pofája azt hazudni, hogy elsőként adott örök garancát a javított szélvédőkre a budapest.szelvedojavitas oldalon!
– Palikám! Nemcsak képtelen vagy igazat mondani (egyre többen tudják), de egy aljas tolvaj is vagy, mert az örök garanciát személyesen én adtam ELSŐKÉNT MAGYARORSZÁGON, és ezt maradéktalanul bizonyítani is tudom veled ellentétben! Hiába szervezkedsz Rolcsi haveroddal…
„B Pál cégvezető, aki ugyanúgy dolgozik mint minden alkalmazottja, mert ugyanúgy szeret szélvédőt javítani ahogy a céget vezettni!”
B PÁL NEM TUD SZÉLVÉDŐT JAVÍTANI, CSAK LOPNI ÉS ALJAS, INDOKOLATLAN ÁRKÉPZÉSSEL LEHÚZNI A LAIKUS ÜGYFELEKET!

Továbbá Palkó, N. Róbert Fehérváron ügyködő haverját küldte oda hozzám 2007-ben Veszprémbe, hogy miközben dolgozom, Róbert átkutassa a felszerelésemet, pontosan milyen csiszolókorongokkal csiszolom a fényszórókat.
Pár hónappal később B. Pál már 50.000.- kínálta a frissen lopott fényszóró polírozás betanítását a vállalkozása keretében…
Fel is hívtam, hogy nem e akar elmenni a jó édes qrva annyába, de csak röhögött a telefonba.
Mivel észleletem Róbert kutakodását, gyorsan elzavartam a π-csába, ezért fogalmuk sincs hogyan kell élettartam garanciát adni a csiszolt fényszórókra.
Inkább lakkozzák barbár módon, jelentős felárral, hogy hamarosan visszasárguljon és mégegyszer lehúzza az ügyfelet. Meg mégegyszer és mégegyszer…
Na így vásároljanak a Palkótól ragasztót, vagy bármit…

A hasonló „korrekt üzletpolitika” elmondható Szélvédős Feri-ről is, alias Szélvédő Doki, akit már többször felszólítottam, hogy hagyjon fel a telephelyeim címének használatával a hirdetéseiben, mert az indokolatlan árképzésén kívül ezzel csalást is elkövet.
Szélvédős Feri, a tehetségtelen egoista  senki, aki mindenhol a saját ábrázatával posztol, közben más sikereiből szedi meg magát.

Ha „Nincs kőfelverődés, csak csillag alakú repedés”, akkor mitől van a repedés?!
„A lehető legveszélyesebb típusú sérülés”
Na ez is felháborító átverés! Minden sérülés ugyanolyan veszélyes, függetlenül az alakjától, típusától, méretétől! 
Mi ezért is dolgozunk darabáron, mert nem szép dolog átverni a laikusokat….
Ráadásul az ég világon semmi sem indokolja az ilyen árképzésű szélvédősöknél bevett gyakorlatot, miszerint a „fűtőszálas szélvédő javítás ” drágább! Miért?!
Ugyanaz az eljárás, csak még kevésbé akarja kicseréltetni az ügyfél, tehát kifizeti amit mondanak neki. Okádok!

Felhívom a figyelmet, hogy állításaimat kétséget kizáró bizonyítékokkal tudom alátámasztani (sajnos saját tapasztalataimról írok), ezért alig várom, hogy végre feljelentsen valamelyik „szakember”, de akkor nyilván neki kell bizonyítania, hogy nem sárgul a ragasztója és / vagy indokolt az árképzése. Ez nehéz lesz, mivel mindenképpen törvénytelen…

Idézet az amerikai ragasztó biztonsági adatlapjából:

Külső tulajdonságok:
Sárga folyadék”

Ezzel szemben a Bohle csúcsminőségű többfunkciós ragasztó tulajdonságai:

„Ez az UVA fényre keményedő alacsony viszkozitású és nagyon jó kapilláris tulajdonságának köszönhetően kiválóan alkalmas üveg/üveg és edzett üveg/edzett üveg ragasztásához. Ez a különösen magas szilárdságú és jó rugalmassági ragasztásban mutatkozik meg. Különleges összetétele teszi a Verifix LV740-et optikailag tisztává és hosszútávon elszíneződésbiztossá. Ezt a ragasztót magas optikai igényeknél alkalmazzák. Kiemelkedik még kiváló nedvességállósága. Fő alkalmazási területei a statikus és dinamikus megterhelésnek kitett tárgyak és üvegkonstrukciók”
Hőmérsékleti tartomány: -40 – +120 ‘C
Szín: üvegtiszta
Kapilláris tulajdonság: Nagyon jó
Nedvességállóság: igen
Konstrukció: nyitott és zárt 

Amennyiben a fogyasztó nem megfelelő munkát kap, akkor élhet a hibás teljesítés következtében a kellékszavatossági igényével. Valamint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény szerint Tisztességtelen az a kereskedelmi gyakorlat az,
a) amelynek alkalmazása során a kereskedelmi gyakorlat megvalósítója nem az ésszerűen elvárható szintű szakismerettel, illetve nem a jóhiszeműség és tisztesség alapelvének megfelelően elvárható gondossággal jár el (a továbbiakban: szakmai gondosság követelménye), és
b) amely érzékelhetően rontja azon fogyasztó lehetőségét az áruval kapcsolatos, a szükséges információk birtokában meghozott tájékozott döntésre, akivel kapcsolatban alkalmazzák, illetve akihez eljut, vagy aki a címzettje, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg (a továbbiakban: a fogyasztói magatartás torzítása), vagy erre alkalmas.
Ezen jogszabály alapján pedig a fogyasztó bejelentéssel élhet a megyeszékhely szerinti Járási Hivatal Fogyasztóvédelmi Osztályánál.


Röviden:
Nemcsak gusztustalan, de törvénytelen is az árképzésük!