Szélvédő javítás

Szélvédő repedés – kőfelverődés javítás alatt értjük, hogy egy víztiszta akril műgyantával töltjük fel a sérülést. 

Emiatt az nem reped vagy csillog, így megőrizhetjük gyári szélvédőt csere nélkül. Bármilyen hosszú repedés vagy bármekkora felverődés javítható!

Amióta a Német Bohle világszínvonalú és többfunkciós ragasztójára váltottunk a garanciális javításunk gyakorlatilag nulla lett és garantáltan nem öregszik vagy sárgul a ragasztó.

Szélvédő repedés javítás hiába ugyanezen technológiával és ragasztóval javítva sem lehet a sofőr előtt, csak alul, felül, vagy a jobb oldalon. Mindenesetre bármilyen hosszúságú repedés javítása lehetséges, amennyiben gazdaságos az adott szélvédő felújítása! Viszont a Casco biztosítás teljes körűen fedezi a szélvédő javítást!

Szennyeződés:
Sajnos a kőfelverődés vagy repedés tisztítására nincs lehetőség, mert annyira keskeny a rés, hogy amit az ablaktörlő egyszer belekent (aztán beleszáradt), már nem igazán tudjuk kitisztítani. Tehát mindennél fontosabb az azonnali beavatkozás, mert nem csak esztétikailag zavaró a szennyeződés, hanem a ragasztó sem tapad  megfelelően.

Fontos információ, hogy a Magyar műszaki vizsgán 3 (azaz három) javított kőfelverődés lehet a látótérben (amit az ablaktörlő töröl), a többi helyen akármennyi javított sérülés lehet.

Fényszóró polírozás

Autólámpa felújítás – lámpabúra csiszolás – fényszóró polírozás élettartam garanciával, hogy TISZTÁN LÁSSON!

A cél elsősorban a biztonságos közlekedés, tehát a teljesen besárgult fényszóró felújítását végezzük. Az “éppen hogy csak”, és “a teteje kicsit elkezdett” még nem érett meg a felújításra. Csak ha nem világítja meg az utat tökéletesen.

Fontos tudni, hogy mindig kívülről a lakkréteg öregszik, ezt eltávolítva nincs ami újra sárguljon, tehát semmi szükség az újra lakkozásra, mert megint sárga lesz, csak idő kérdése. Az autólámpa polírozás eltávolítja az elszíneződést, a fényszóró csiszolás eltávolítja a lakkot!

Ha azzal próbálják kábítani, hogy újra kell lakkozni polírozás után, ne dőljön be nekik!

A gyári lakk gyenge minőségű sajnos csak azért, hogy minél hamarabb ki kelljen cserélni. Erre a legjobb példa a Volkswagen Bora, ami az elsők között jött ki polikarbonát lámpával és indexel. A lámpabúra 6 – 8 év alatt besárgul, de az index búra még 20 évesen is olyan, mint az új.
Miért? Mert az index ~3.000.-, a fényszóró ~ 30.000.- (persze az árak nem pontosak). Tehát a gyenge gyári lakk helyett ismét lakkoztassuk?
Semmiképpen sem!

Fényszóró Javítás:
A polikarbonát autólámpák nagy hátránya, hogy (gyártmánytól függően) 6-8-10 év alatt besárgul-mattul a lakkréteg a napsütés és egyéb hatások miatt, de a teljes fényszórót csiszoljuk, nemcsak a sárgult részt.

Időtartam:
Méretétől és a karcolások mélységétől függően 1-2 óra alatt csiszoljuk a fényszórót párban kiszerelés nélkül.

Garantált minőség:
A fényszóró polírozás után 1-2 nyár után újra sárgul, de a csiszolás után garantáltan SOHA TÖBBÉ NEM SÁRGUL VISSZA A LÁMPABÚRA, mivel lakk nélkül nincs ami sárguljon!
Sajnos a legújabb tapasztalatok szerint már a polikarbonát anyagából is „kifelejtik” az UV álló adalékot, tehát még gyorsabban öregszenek a fényszórók.
Ha csiszolás után mégis visszasárgulna, mi újra lekezeljük garanciálisan.
Ahányszor csak szükséges, hogy fényszórója fényereje mindíg tökéletes legyen!

Ne dőljön be a kábító dumának, hogy újra kell lakkozni, semmi szükség rá!


Szélvédő polírozás

A szélvédő polírozás gyakorlatilag üvegcsiszolás. Ez azt jelenti, hogy a karcolás mélységével egyenesen arányos a fénytörés, ami a csiszolás után maradhat.

Bármilyen üvegből bármilyen mélységű karcot ki lehet csiszolni, például kirakat üvegébe karcolt tag-et, vagy éppen veterán autók elöregedett üvegeinek felújítását.
Az árát nehéz pontosan belőni, de jellemzően csak fűthető, vagy pótolhatatlan (veterán) üveget érdemes csiszoltatni. Mindig a maximum árat kalkuláljuk, amibe bele kell férnie.

Minden esetben csak személyesen tudunk adni az állapot felmérés után, de elöljáróban annyit, hogy ha elakad a körme a karcolásban, már valószínűsíthető a fénytörés. A fénytörést a szemüveg lencséjéhez lehet hasonlítani, ami tömöríti a mögötte látható képet. Ezért fokozottan balesetveszélyes a látótérben!

A Mirka száraz üvegcsiszoló technológiának köszönhetően a polírozás után minimális fénytörés marad. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz fénytörés, hanem eloszlik a nagyobb felületen. Így szinte nem is látható, mégis sokan “fénytörés nélküli technológiának” nevezik.

Autóüveg javítás és Polírozás

Pontosabban csiszoljuk az üveget (bármilyet) egy vízhűtéses géppel és négy különböző finomságú Trizact koronggal, melyek elvékonyítják az üveg felületét. A legdurvábbal kezdve „eltávolítjuk” a karcot és egyre finomabbra csiszoljuk az okozott homályt, végül a legfinomabb koronggal teljesen áttetszőre polírozzuk.

A polírozás ára az idő és a karc mélységének függvénye, amelyet előre elég nehezen behatárolhatók, ezért mi a maximum árat tudjuk kalkulálni, amibe bele kell férnie a műtétnek.

A min. ár 5.000 Ft, mivel szélvédő polírozás komoly előkészületet és időt igényel, ezért ez az összeg 1-2 cm hosszú csíkok javítására is vonatkozik.

Ózonos klímafertőtlenítés

Az ózonos autóklíma fertőtlenítés során a jármű utasterébe helyezzük a nagy teljesítményű ózongenerátort. A gép egy átlagos személyautót képes 30 perc alatt vegyszer nélkül fertőtleníteni, visszamaradó ózon, vagy káros anyag nélkül. A jármű klíma fertőtlenítés során nem csak a légkondicionáló berendezés fertőtlenítés történik meg, hanem az egész autó baktérium, és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek. 

Fontos, hogy nem tisztít, hanem fertőtlenít, tehát az esetleges fizikai kosz a rendszerben maradhat!

A kezelés megszünteti többek között:

Alkalmazható:
– Autók légkondícionáló rendszer és bútorzaton
– Épületek szellőző és klíma rendszere és bútorzat
– Üvegházak (talaj és levegő fertőtlenítése ültetés előtt)

A fertőtlenítés előtt ajánlott egy alapos belső takarítás és a pollenszűrő cseréje!

Nano technológia

A NANO szélvédő bevonat jobb kilátást biztosít, mivel megszünteti a karcok csillogását, így aktív védelmet nyújt az éjszakai és az esős közlekedésben. A szélvédőre hulló csapadék gömbök formájában a menetszéltől lepereg a felületről. A NANO bevonattal kezelt felületen jelentősen csökken a szennyeződések lerakódása, illetve a téli jégképződés is minimális. 

Kényelem:
A szélvédőre hulló csapadék gömbök formájában a menetszéltől lepereg a felületről, ezért 70km/h felett szükségtelenné válik az ablaktörlő használata.

Kezelés hatásai:
A menetszél lefújja az esővizet a szélvédőről az ablaktörlő használata nélkül!

Tartósság:
A NANO bevonat hatása kb. 12 hónapig / 20.000 km-ig tart, és ellenáll a gőzborotva vagy vegyi anyagok hatásainak.

Pro-Tec védelem

Pro-Tec védelem

A PRO-TEC Kft. Magyarországon, mint a Bluechem-csoport kizárólagos vezérképviselete végzi forgalmazói tevékenységét. Munkatársaink szakszerű gyakorlati bemutatkozás keretében ismertetik a szervizkoncepciót ügyfeleinkkel. 

Motorbeltér:
Eltávolítja az üzemszerű szennyeződéseket és gyantásodásokat az egész olaj kenőrendszerből, valamint a lerakódásokat a dugattyúgyűrűkről és a hengertérből.

Üzemanyagrendszer tisztító és védő:
A PRO-TEC Üzemanyagrendszer tisztító az Ottó motorral szerelt gépkocsik tüzelőanyag-rendszerében létrejövő gyantás lerakódások és a kondenzvíz eltávolítására szolgál. A Dízel motorral szerelt gépjárművek üzemanyagrendszerét is érinti a folyamatosan keletkező kondenzvíz által okozott korrózió problémája.

Olajteljesítmény javító:
Csökkenti az olaj és az üzemanyag fogyasztást, a súrlódást és a kopást. Védelmet nyújt a rozsda és a korrózió ellen, hátráltatja a lerakódások képződését az olaj-kenőrendszerben, a tömítések bekeményedését, semlegesíti a káros motorsavakat, megakadályozza az olajsár képződését.

Kenőrendszer tisztító:
Kenőrendszer tisztítás olajcsere alkalmával plusz időráfordítás nélkül.

Nano motorvédő:
Hosszabb élettartam, csendesebb működés. Tökéletes kenés még extrém üzemi körülmények közt is!

Kérdése van? Hívjon minket az adott telephely telefonszámán, vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével!

Kapcsolatfelvétel, Időpont egyeztetés

A szélvédő javítás legnagyobb ellenségei a szennyeződés és a pára, ezért sajnos esős – párás időben a szélvédő repedés javítása csak fűthető garázsban megoldható, mivel a páratartalom miatt a ragasztó nem megfelelően tapad a sérülésben. Ezért célszerű párás időben először telefonon egyeztetni velünk a felesleges utazások elkerülése miatt, mert minden városunkban van műhely és azonnal orvosolható a probléma.